Toggle Menu

En uiteraard merken als Le Creuset, Fissler en Habonne maar ook merken voor professionals zoals Wüsthof, Global en Peugeot, om maar eens iets te noemen. Je kunt er heerlijk snuffelen en als je advies nodig hebt; dan nemen zij daar alle tijd voor. Ze hebben een sfeervolle zithoek waar je op je gemak onze kookboeken kunt bekijken, zodat je weet wat je koopt, of lekker kunt lezen in onze bladen.

Tinks is een Kookwinkel Galerie en Atelier in één. Bij Tinks werken cliënten/kwetsbare burgers met een meer dan gemiddelde afstand tot de arbeidsmarkt. Hun mensen werken in het atelier en de winkel, doen de administratie of werken bij andere ondernemers van de Proeffabriek. ,,Op doordeweekse dagen ben je vanaf 11.00 tot 16.00 uur van harte welkom om een kijkje te komen nemen in ons atelier. Gewoon om een praatje te maken of om een bestelling te plaatsen. Er is een schilderafdeling waar kleurrijke schilderijen gemaakt worden en ook een kaarsenmakerij, textielafdeling en hout en mozaïekafdeling waar dienbladen schalen en kleimeubelen beschilderd dan wel gemozaïekt worden”.

Logische keus
Tinks is in 2000 geboren uit de behoefte van een aantal jonge cliënten van stichting SWZ om zo gewoon mogelijk aan het werk te gaan: Een bedrijf dat midden in de maatschappij staat. In 2015 werd de WMO van kracht en besloot SWZ een nieuwe locatie te zoeken in het centrum van haar verzorgingsgebied. Veghel was een logische keus en de Proeffabriek een buitenkans! Onderdeel van een groter geheel. De kans voor cliënten om desgewenst bij omringende ondernemers aan de slag te gaan. Ze vertellen dan ook enthousiast:,,We voelen ons hier zeer welkom en op ons gemak en zitten boordevol plannen!”

Meer info:

0413 - 782 220

recreatie

Noordkade
Uitjes

Food

DIS KIP

Winkel

TREND-
SETTERS

Distillery

Schouten
Distillery

Winkel

De Bier-
specialist

Winkel

Bakkerij
van Leur

Bistro

Plank
Bistro
Traiteur

Bar

Noord Coffee
Roasters

Winkel

Jumbo
Foodmarkt

Winkel

Tinks

Restaurant

Pieperz

Restaurant

DIS