Toggle Menu

De volgende uitdaging is het maken van drie verschillende jenevers. Daarvoor wordt o.a. samengewerkt met bierbrouwerij De Vleeghel. Inmiddels is er ook belangstelling vanuit het buitenland voor de distellaten van Schouten. Zowel het assortiment als de vraag uit de markt breiden zich uit, maar de ambitie is duidelijk.
,,Ik wil niet de grootste worden, maar wel de beste!”

Erwin: ,,Voorheen was ik al hobbymatig bezig met het brouwen van bier en had ik thuis op kleine schaal weleens wat geëxperimenteerd met distillaten. Maar ik wil altijd voor het beste gaan. Ik volgde daarom de opleiding tot distillateur bij de Syntra opleiding in België en ging in De Proeffabriek met een eigen installatie aan de slag. Wie bij ons binnenkomt ziet achter glas wat er allemaal gebeurd in het proces van de distillatie van een vergist graanbeslag tot het afvullen van de flessen. Door toevoeging van bepaalde ingrediënten, krijgt de drank zijn specifieke smaak. Wie in m’n ‘smaakkast’ kijkt, ontdekt tal van smaakmakers zoals houtsnippers en kruiden. Wat de receptuur van onze drie soorten Gin -Clarity, Yugen en Khoisan- is, blijft natuurlijk geheim. Elke gin heeft zijn eigen unieke smaak. Of je nu gaat voor een zoete florale Gin, een kruidige citrus gin of een barrel aged Gin, alles is mogelijk. Bij Schouten Distillery is het mogelijk deze te komen proeven tijdens onze speciale Gin & Tonic Tasting (minimaal 6 personen). 

Eigen vaatje
Verder bestaat de mogelijkheid om een eigen vaatje met Rum, Gin of Whisky (van 10 – 50 liter) te vullen en de ontwikkelingen hiervan bij te houden. Je creëert op die manier een prachtige exclusieve drank voor in je eigen winkel, bar, restaurant of privévoorraad om de komende jaren van te genieten. Onze producten weerspiegelen verhalen uit ons leven. ‘ ‘Every bottle a story’. Mooie en minder mooie gebeurtenissen en ervaringen die ons dierbaar zijn, die ons hebben gevormd en die we willen delen met anderen. Het zijn mooie producten waar ik achter sta en waar ik van hou.”

Meer info:

06 29 50 62 62

recreatie

Noordkade
Uitjes

Food

DIS KIP

Winkel

TREND-
SETTERS

Distillery

Schouten
Distillery

Winkel

De Bier-
specialist

Winkel

Bakkerij
van Leur

Bistro

Plank
Bistro
Traiteur

Bar

Noord Coffee
Roasters

Winkel

Jumbo
Foodmarkt

Winkel

Tinks

Restaurant

Pieperz

Restaurant

DIS