‘Iedereen in heel Nederland laten genieten van vet lekkere verse friet van eigen aardappelras in een bijzondere en sfeervolle omgeving’.
Zo luidt de missie van Pieperz in de Proeffabriek. Ambitieus maar realistisch, getuige de 9,5 in de Algemeen Dagblad Friettest 2017. Hiermee kwam Pieperz als beste uit de bus van alle geteste friet in heel Zuid-Nederland. Inmiddels is in Eerde een tweede Pieperz geopend en er zullen nog meer nieuwe vestigingen volgen.
Volgens bedrijfsleider Adriaan van Grinsven ligt de lat hoog bij Pieperz. En dan hebben we het over de producten, de persoonlijke benadering van klanten en over de bijzondere inrichting en aankleding van de zaak. Zoals ook perfect passend in de industriële omgeving van de Noordkade. Waar kun je friet eten in een oude stoomketel, onder sfeerlicht van aardappelmanden, met origineel Delftsblauw boven de balie? Bij Pieperz dus! Bij mooi weer is het uiteraard ook prima toeven op het buitenterras.
(H)eerlijk eetvermaak
Adriaan vertelt: ,,Onze aardappelen, speciaal voor ons geteeld, geoogst en gewassen, worden dagelijks vers bereid. Dat betekent gesneden in de schil, voorgebakken, teruggekoeld en vervolgens op bestelling afgebakken. Verser kan niet. Het gaat om de keuze van de juiste aardappelen, de beste olie en de juiste bereidingstijd. Maar we zijn niet snel tevreden bij Pieperz. Zo is er zelfs in samenwerking met onze aardappelexpert HZPC, een Pieperz 2.0 aardappel ontwikkeld. Het is bijna ondenkbaar, maar deze wordt nog romiger van binnen en krokanter van buiten. En ook al is de Pieperz de held van onze friettent: met net zo veel liefde worden ook de Pieperz Burgerz gemaakt in enkele bijzondere varianten, waaronder een seizoensburger. Of wat dacht je van de overheerlijke Davino ijskooz als toetje, waarmee ook de vet lekkere milkshakes met vers fruit worden bereid. Je vindt er verder menuz en snacks voor grote en kleine Peepz. Bij Pieperz gaat het om (h)eerlijk eetvermaak. Daar moet je niet te veel over praten, dat moet je gewoon proeven! Vet lekker.”