Toggle Menu

De branderij draait op volle toeren. Noord levert haar koffie aan verschillende horecazaken en bedrijven. Eind dit jaar verwachten zij hun 100e zakelijke klant te mogen verwelkomen.

Die koffie wordt wekelijks vers gebrand op de eerste verdieping in De Proeffabriek. Het zijn uitsluitend Arabica koffiebonen van hoge kwaliteit, afkomstig van o.a de Ethiopische hooglanden. Die bonen worden zorgvuldig met de hand geplukt en gewassen. Daarna worden ze verpakt en verscheept naar Veghel. Een ambachtelijk en arbeidsintensief proces dat vraagt om persoonlijke aandacht. Marc: ,,Wij branden onze bonen volgens de city light roast. Deze lichte branding geeft je koffie een vollere smaak. Ook is de boon minder vet en dat is natuurlijk beter voor je vitaliteit. Noord Coffee levert het totale koffie en thee pakket. Van bonen tot machine, van een training tot een onderhoudscontract.”   

Koffie is emotie
Volgens Marc is koffie ‘emotie’. Het gaat om de lekkerste koffie voor iedereen, op elk moment, op elke plaats en bij elke gelegenheid. Marc: ,,Ik herinner me nog goed de geur en smaak van versgemalen koffiebonen en het kopje filterkoffie, zacht en vol van smaak vroeger bij ons thuis. Misschien was dat ook wel het uitgangspunt voor de koffie die ik m’n gasten zelf wil voorzetten. Koffie met het karakter van toen en de smaak van nu.

Kom proeven
Ook zo’n zin in lekkere koffie gekregen, kom dan eens een kopje proeven bij de espressobar aan de Noordkade. De barista’s bereiden moeiteloos jouw favoriete koffievariatie. Van een sterke flat white tot een heerlijke zachte latte soja met caramel. Natuurlijk kun je de koffie ook meenemen om thuis of op kantoor van te genieten.

Meer info:

0413 - 712 962

recreatie

Noordkade
Uitjes

Food

DIS KIP

Winkel

TREND-
SETTERS

Distillery

Schouten
Distillery

Winkel

De Bier-
specialist

Winkel

Bakkerij
van Leur

Bistro

Plank
Bistro
Traiteur

Bar

Noord Coffee
Roasters

Winkel

Jumbo
Foodmarkt

Winkel

Tinks

Restaurant

Pieperz

Restaurant

DIS